Næste begivenheder

apr
22
søn
10:00 DM ultralang
DM ultralang
apr 22 kl. 10:00 – 14:00
 
apr
23
man
17:30 Styrke, boldspil og sjov
Styrke, boldspil og sjov
apr 23 kl. 17:30 – 19:30
Emne: Stabilitet og styrketræning samt boldspil og sjov Arrangør: THOK Ansvarlig: Tim
apr
24
tirs
17:30 ATK Tirsdagstræning – St. Dyrehave
ATK Tirsdagstræning – St. Dyrehave
apr 24 kl. 17:30 – 19:00
Emne: konkurrence forberedelse  Vi skal være godt forberedt til sæson start og vil træne fart i orienteringen! Vi vil tale om hvilken momenter der er vigtig at øve og forberede inden sæsonstart og de vigtige[...]
apr
26
tors
17:30 Interval træning fra Tisvilde He...
Interval træning fra Tisvilde He...
apr 26 kl. 17:30 – 18:30
Fremover vil “Kondikarl” være interval træning hvor alle kan deltage. Ved fremøde vil vi evt. blive delt i to grupper alt efter niveau. Der vil være opvarmning i ca. 15-20 min og derefter interval træning i ca.[...]

Hvad er orienteringsløb

Hvad er orienteringsløb?
Orienteringsløb er mange ting! Det er en familiesport, hvor flere generationer hygger sig sammen om fine naturoplevelser i skovene tæt på Tisvilde. Det er en individuel sportsgren med udfordringer for alle, og det kan være en ekstremsport, hvor adrenalinet pumper, mens man løber og finder vej fra post til post gennem skov og mose i ukendt terræn. Men fælles for alle aspekter af orienteringsløb er, at man får oplevelser og udfordringer i naturen.

Oplevelser på alle niveauer
Inden for orienteringsløb kan man finde baner med forskellige sværhedsgrader og forskellig længde, så der altid er et tilbud til dig, uanset hvor stærk du er fysisk, og hvor stor din tekniske kunnen er. Uanset niveau deltager man også i de samme stævner. Derfor tager du også altid afsted med de samme folk, uanset om du træner meget eller lidt, og har derfor tid til at lære folk at kende, samtidig med at du får dine egne, individuelle, oplevelser ude på banerne, hvor du konkurrerer med dem på dit eget niveau, der løber samme bane.

Kort og kompas
Dette er de vigtigste redskaber i sporten. Kompasset er ikke nødvendigt i starten, men du vil hurtigt finde ud af, at det er rart at vide, hvor verdenshjørnerne er, så du kan vende kortet rigtigt. Kortet er vores vigtigste redskab og er langt mere detaljeret end det, du benytter, når du skal finde rundt som turist i en storby, eller når du kører bil. Til gengæld er kortet meget logisk bygget op, hvor det blå har med vand at gøre, det brune er jord (høje, huller, skrænter mm), det grønne er tæt bevoksning, og det sorte er menneskeskabte ting som bænke, master, veje og stier.

At fare vild
Det er noget, alle orienteringsløbere ved hvad er – vi har sågar vores eget begreb, der beskriver oplevelsen, nemlig at ”bomme”. Alle vil på et tidspunkt opleve, at de ikke helt ved hvor de er, men det fine ved orienteringsløb er, at man altid er udstyret med et detaljeret kort, så man kan altid kan pejle sig ind på det sted, man står, via sit kompas og ved at se sig omkring, og dermed finde hjem igen.

læs mere om orienteringsløb her

 

 

Aktiviteter i fokus