Næste begivenheder

okt
22
man
17:30 Hockey/WorkOutMoves og styrketræ...
Hockey/WorkOutMoves og styrketræ...
okt 22 kl. 17:30 – 19:15
Klubbens super effektive og sjove styrketræning, der altid starter med frit valg mellem intens hockeykamp eller fed WorkOutMoves, hvorefter vi alle samles til superplanken m.m.m. Se mere her: http://detskerigribskov.dk/perl/arrmore/type-gribskov2?ArrNr=12045807
okt
23
tirs
17:30 ATK Tirsdagstræning – Tisvilde Hegn
ATK Tirsdagstræning – Tisvilde Hegn
okt 23 kl. 17:30 – 19:00
Emne: konkurrence   Emne: Micro Orientering-vejvalg, på det nye kort fra WMOC vibtager en gang til fra samme sted som før efterårsferien. Vel mødt til en fed træning😊 Arrangør: THOK Ansvarlig: Rolf Postindsamling: Leif      [...]
okt
29
man
17:30 Hockey/WorkOutMoves og styrketræ...
Hockey/WorkOutMoves og styrketræ...
okt 29 kl. 17:30 – 19:15
Klubbens super effektive og sjove styrketræning, der altid starter med frit valg mellem intens hockeykamp eller fed WorkOutMoves, hvorefter vi alle samles til superplanken m.m.m. Se mere her: http://detskerigribskov.dk/perl/arrmore/type-gribskov2?ArrNr=12045807

Spørgsmål & svar

Hvis du er begynder i orienteringssporten og ny i Tisvilde Hegn Orienteringsklub er der helt sikkert mange spørgsmål, du gerne vil ha’ svar på. På denne side vil vi prøve at besvare mange af de spørgsmål, der ofte bliver stillet. Du er altid velkommen til at skrive til én fra bestyrelsen eller til hjemmesidens webmaster. Siden vil blive udbygget, efterhånden som spørgsmålene melder sig.

Få svar på følgende spørgsmål nedenunder

  • Hvilket udstyr skal jeg bruge?
  • Hvordan betaler jeg kontingent og løbsafgifter?
  • Hvor er der løb?
  • Hvordan læser jeg signaturerne på kortet?
  • Hvad betyder postbeskrivelserne?
  • Skal man løbe i klubtøj til konkurrenceløb?
  • Hvordan melder jeg mig til løb?
  • Hvordan bruger jeg SPORTident-brikken?

Hvilket udstyr skal jeg bruge?

Et kompas er uundværligt, og der findes to typer: et almindeligt håndholdt kompas og et tommelfingerkompas. Tag evt. en snak med nogle erfarne løbere, før du investerer 100-500 kr.

Orientering foregår i alle slags terræner: først på store og små stier, men efterhånden som erfaringen bliver større, går ruten gennem mere og mere krævende terræner langt fra stierne. Sandsynligheden for, at tøjet inden længe bliver revet hist og her, er stor, så derfor: Lad være med at stille op i det dyreste outfit, men find noget løbetøj frem, som du ikke er så øm over. Da orientering foregår i al slags vejr, er let (ikke vandsugende) beklædning at foretrække. Turen går sommetider gennem brændenælder og brombær, så det er meget uklogt at stille op i korte bukser. Lette løbesko med dupper er bedst. Der findes specielle orienteringssko, som bl.a. kan købes i O-butikken, der også sælger andet orienteringsudstyr ved de fleste større stævner på Sjælland.

Ved alle løb, som ikke er træningsløb, anvendes en såkaldt “elektronisk brik”, som spændes om en finger, og som registrerer, hvornår du har været ved posterne i skoven – eller med andre ord: dine stræktider og din samlede tid. På Sjælland anvendes for tiden udelukkende brikker af mærket SPORTident (de kan købes i O-butikken (250 eller 450 kr), de kan evt. lånes af klubben, eller de kan lejes hver gang mod et mindre gebyr).

Hvordan betaler jeg kontingent og løbsafgifter?

To gange om året får du en faktura tilsendt på mail fra kassereren. Heraf fremgår dit kontingent og de løbsafgifter, som klubben har lagt ud for dig. Ved træningsløb (herunder karruselløb) betales altid kontant på stedet.

Hvor er der løb? 

Hvis du lige vil se sporten an, og ikke er klar til at deltage i konkurrence (endnu), er der mange muligheder for dig. Først og fremmest er der de træningsløb, som klubben selv arrangerer i skovene omkring Tisvilde, Helsinge og Frederiksværk. Disse løb finder du i i Kalender. Startstederne ser du her. Alle klubbens ugentlige træninger kan du læse om her. Orienteringsklubberne i Nordsjælland arrangerer i fællesskab træningsløb. De går under navnet Karruselløb, og der kan du frit møde op i det angivne tidsrum. Ingen af disse løb kræver forhåndstilmelding. Til stort set alle konkurrenceløb, som du også kan se i Kalender, er der også et tilbud om “åbne baner”, som man kan tilmelde sig på dagen. Der er altid flere sværhedsgrader og banelængder at vælge imellem, og du vil nemt kunne spore dig ind på, hvad der passer til lige præcis dig, ved at tale med en af de erfarne løbere.

Hvordan læser jeg signaturerne på kortet? 

Her er et kortudsnit fra Aggebo-Græsted Hegn, hvor signaturerne er forklaret. En mere detaljeret beskrivelse er givet i kortnormen, som giver korttegnernes retningslinier (start på side 11).

Signaturerne deles op efter deres farver:

Hvide farver vedrører letgennemløbelig skov

Grønne farver vedrører vegetation (tætheder, undervegetation, enligtstående træer, grendiger mm)

Brune farver vedrører jordoverfladen (dvs. højdekurver, jorddiger, volde, punkthøje, huller, render, skrænter mm)

Blå farver vedrører vand (dvs. søer, moser, grøfter mm)

Sorte farver vedrører sten, klipper og menneskeskabte genstande, såsom stier, huse, stendiger, hegn, jernbaner, tårne, foderhuse mm

Gule farver vedrører åbne områder (marker, heder, lysninger, åbne områder med spredt bevoksning, mm)

Rødviolette farver vedrører den aktuelle orienteringsbane (startpunkt, poster, mål, samt forbudte områder, tvungne overgange ved f.eks. jernbaneoverskæring, mm)

Hvad betyder postbeskrivelserne?

På Dansk Orienteringsforbunds hjemmeside finder du en forklaring på alle postbeskrivelser, som anvendes over hele verden. Studér dem lidt, og pas på de svære symboler. Hvad betyder f.eks. en brun prik og en sort prik på løbskortet? Og hvilke symboler bruges i postdefinitionerne?

Skal man løbe i klubtøj til konkurrenceløb?

Nej! Du bestemmer altid selv, hvilket tøj du vil løbe i.

Hvordan melder jeg mig til løb?

Tilmelding til løb, som ikke er træningsløb, foregår for det meste via tilmeldingsprogrammet O-service, som du får adgang til som medlem af Tisvilde Hegn OK. Du får tildelt et brugernavn og et password, som gælder hele familien. Indtil du er blevet oprettet, tager klubbens tilmeldingsmodtager Aase Neregaard imod din tilmelding. Husk, at du skal melde dig senest kl 20.00 to dage før den tidsfrist, der står angivet i arrangørernes løbsindbydelse (den der står i O-service). Så har vores tilmelder, Aase, en chance for at rette eller tilføje evt. oplysninger (f.eks. låne-briknr, stafet-makkere mm), inden tilmeldingen sendes videre til arrangørerne.

Hvordan bruger jeg SPORTident-brikken? 

Der findes to slags SI-brikker: En ‘lille’ brik med plads til 30 klip, og en’ stor’ brik til 64 klip.

Før du bruger din brik, skal de gamle klip slettes, så der bliver plads til nye klip. Det gøres ved at holde brikken nede i CLEAR-enheden (5-10 sek), indtil lys- og/eller lydsignal fortæller, at brikken er renset. For at være helt sikker stikkes brikken derefter i CHECK-enheden, som med signal viser, at brikken ER tom.

Ved “put-and-run”-løb starter din løbstid i det øjeblik, du stikker brikken i START-boxen. “Put-and-run” benyttes, hvis du IKKE har en fast starttid, fx hvis du kommer uanmeldt og løber en “åben bane”. Hvis du har en fast starttid, skal du ikke stikke brikken i nogen SI-box, når du starter.

Når du “klipper” posterne, holdes SI-brikken nede i enheden, indtil du får et lys- og/eller lydsignal. Check først og fremmest lys-signalet, hvis der er flere postenheder og andre løbere i nærheden. Herved undgår du at reagere på et ‘forkert’ bip fra en af de andre postenheder. Du kan stemple flere gange ved samme post – kun den første registrering gemmes. Udebliver signalet, skal du bruge postens klippetang og klippe i kortet i et af de markerede felter (eller i kortets kant) som bevis på, at du har været ved posten. Husk at fortælle i målet om evt. klip i kortet. Når målposten er klippet, skal du huske at få aflæst din brik, så det kan registreres, at du ER kommet i mål. Dine klip registreres, og du får som regel straks udleveret dine mellemtider og din samlede tid.