Lad os arrangere et lærerigt og uforglemmeligt løb for dig og din klasse!

Orienteringsløb foregår som regel i skoven (enkelte gange løber vi by-orientering) med kort og kompas. Kortet og kompasset bruger vi til at finde rundt i skoven og finde poster med. Posterne  skal findes i en bestemt rækkefølge.

Der findes 4 sværhedsgrader: begynder, let, mellemsvær og svær. De to første, begynder og let, er mest relevant for nybegyndere. Begynder foregår udelukkende på stier og skovveje, mens let foregår en smule i terrænet. De to sværhedsgrader, mellemsvær og svær, foregår hovedsageligt i terrænet.


Hvad kan vi tilbyde?

Engagerede undervisere  ➡  erfarne o-løbere, der giver jer en god oplevelse

Lærerigt ➡ lær at finde vej ved hjælp af kort og kompas

Motion for hjerne og hjerte ➡ få pulsen op samtidig med at du lærer undervejs

Sjovt ➡ få en god tur i skoven

Udfordrende ➡ prøv kræfter med en anderledes og fed sport

I vores klub har vi engagerede frivillige, der vil sørge for, at I får den bedste oplevelse med orienteringsløb. Vi vil prøve at leve op til de forventninger, I har til arrangementet, alt efter om det skal vare et par timer eller et heldagsarrangement.

Orienteringsløb indebærer, at børnene kommer ud og får dyrket motion og lærer, samtidig med at de har det sjovt. Det er derfor en  sport, der stimulerer kroppen på bedste vis ved at udvikle intelligens og fysik på én gang. Man får på den måde flyttet nogen grænser ved at skulle kunne finde vej, samtidig med at det er hårdt. Udover det kommer man ud og oplever naturen og ser skoven på en helt ny måde.

Hvad består det af?

Vi vil som udgangspunkt lave små orienteringsbaner, som eleverne (med eller uden lærer) kan prøve kræfter med. Vi tilpasser løbet i sværhedsgrad og længde alt efter alder og erfaring, og hvordan eleverne er blevet forberedt hjemmefra.

Eleverne vil på et kort arrangement lære at forstå kortet og dets forskellige signaturer. Er arrangementet lidt længere, kan vi kombinere med forskellige aktiviteter, der har aspekter af orienteringsløb: signaturopgaver, løb i terræn, sprintbane mm. Derudover introducerer vi kompasset og forklarer, hvordan man bruger det.

Se et klip fra et af vores arrangementer

Hvor foregår det?

Vi holder til i Tisvilde og har god erfaring med at arrangere løb i Tisvilde Hegn, som er en velegnet skov til orienteringsløb med gode faciliteter og udfordrende terræn.

Udover det har vi kort over samtlige skove i Nordsjælland, så vi er meget fleksible, mht. hvor vi kan afholde et arrangement, hvis I har specifikke ønsker, eller der er noget, der er nemmere for jer.

Kontakt

I er meget velkomne til at kontakte med spørgsmål via enten mail, sms eller telefon, og så svarer vi så hurtigt som muligt!

Vi glæder os til at se jer i skoven

Kontaktpersoner

Rolf Valery – 20916149 – rolf.valery@mail.dk

Lena Wraa – 20916149 – lenawraahansen@gmail.com

Iben Valery – 42160062 – ibenkv@hotmail.com

Amanda Falck Weber – 53832807 – amanda@falckweber.dk